Ο Όμιλος Electra Hotels & Resorts ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις σύγχρονες ανάγκες και δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα ξενοδοχεία μας, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των πελατών μας. Βασική παράμετρος των ποιοτικών υπηρεσιών που φιλοδοξούμε να παρέχουμε είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των εδεσμάτων που παρασκευάζουμε και προσφέρουμε στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας το σωστό χειρισμό των τροφίμων σε όλα τα στάδια χειρισμού τους, από τη παραλαβή και την αποθήκευση μέχρι την επεξεργασία και το σερβίρισμα.
Προκειμένου η επιχείρηση να είναι ταυτισμένη με την παροχή σταθερής και υψηλής ποιότητας προϊόντων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα κερδοφορία σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον, έχει καθιερώσει, εφαρμόζει και διατηρεί ενήμερη πολιτική για την ασφάλεια των τροφίμων, η οποία συνίσταται από τις ακόλουθες αρχές:
- να τηρείται επ’ ακριβώς το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018
- να ακολουθούνται κατά γράμμα όλες οι Διαδικασίες και να γίνεται προσπάθεια για διαρκή βελτίωση τόσο των υπηρεσιών μας όσο και των εσωτερικών διαδικασιών της επιχείρησης
- να παρέχεται συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και συστηματική διάχυση των πληροφοριών σε όλους τους εργαζόμενους
- να επαληθεύεται τακτικά το σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- να παρακολουθούνται όλα τα κρίσιμα σημεία και τα προαπαιτούμενα προγράμματα της παρασκευής εδεσμάτων
- να εξασφαλίζονται πόροι για τη διατήρηση και επικαιροποίηση του Συστήματος, την αγορά νέου, σύγχρονου εξοπλισμού, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών και του περιβάλλοντος εργασίας
- να διατηρούνται δίαυλοι επικοινωνίας με προμηθευτές και πελάτες αλλά και με τις αρχές και τους συνεργάτες μας
- να παρακολουθείται και να εφαρμόζεται συνεχώς η νομοθεσία
- να προστατεύεται το περιβάλλον και να μειώνεται συνεχώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα
Οι παραπάνω αρχές επιτυγχάνονται μέσα από:
- τη μέτρηση αντίστοιχων δεικτών και τη θέσπιση ολοένα και υψηλότερων στόχων σχετικά με την ασφάλεια των παραγόμενων εδεσμάτων
- τη διαρκή λήψη διορθωτικών ενεργειών, θεωρώντας τα παράπονα πελατών, τις αστοχίες, τα οποιαδήποτε προβλήματα και αδυναμίες, ως ευκαιρίες για τη βελτίωση όλων μας.
- τη διενέργεια τακτικών συναντήσεων εντός της εταιρείας μας με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών
- τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και της εξασφάλισης απαραίτητων πόρων για τη διατήρηση και επικαιροποίηση του Συστήματος
- τη δημιουργία και διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης, εταιρικής κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στο προσωπικό
Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης, η επιχείρηση αναγνωρίζει απειλές και ευκαιρίες, τις αξιολογεί και θέτει στόχους για την ελαχιστοποίηση των απειλών και την εκμετάλλευση των ευκαιριών, ενώ παράλληλα αναγνωρίζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, καθώς και τα εμπλεκόμενα μέρη και τα σημεία ενδιαφέροντος τους, θέτει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης.
Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν την υλοποίηση των επιθυμητών μας στόχων και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι που εργαζόμαστε ως μια ομάδα για τη πρόοδο του ξενοδοχείου.
10-2024 Έγκριση από: CEO Electra Hotels & Resorts, Γιάννης Α. Ρέτσος