Θεσσαλονίκη

Οι 5 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

Aerial view of Kavourotypes beach in Halkidiki, one of the best day trips from Thessaloniki

Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Η διαμονή στη Θεσσαλονίκη ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων, καθώς είναι η μεγαλύτερη και πιο ζωντανή πόλη της βόρειας Ελλάδας. Στην πραγματικότητα για πολλούς θεωρείται η δεύτερη πρωτεύουσα της Ελλάδας, και δικαίως. Αν έχετε την ευχαρίστηση να μείνετε μαζί μας στο Electra Palace Thessaloniki, βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης, προσφέροντάς σας την καλύτερη τοποθεσία για να απολαύσετε όλα τα αξιοθέατα και τους ήχους της πόλης μας. Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να θέλετε να ξεφύγετε από την αστική γοητεία της για μια μέρα και να συνεχίσετε να ανακαλύπτετε μερικές από τις συγκλονιστικές περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Έχετε περιέργεια να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε παρακάτω.

Ανακαλύψτε τα όλα, μέρα με τη μέρα

1. Βεργίνα – Η αρχαία πόλη των Βασιλέων

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας οδήγησης βρίσκεται η αρχαία πόλη της Βεργίνας – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα. Ήταν το κέντρο της μακεδονικής δυναστείας και η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιας τεράστιας επιρροής και ισχυρής ιστορικής προσωπικότητας που έζησε μεταξύ 350 – 320 π.Χ. Αποτελεί μια από τις αξέχαστες ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους επισκέπτες. Η Βεργίνα είναι ένας ρυθμός βουτηγμένος στο θρύλο, αλλά όπου ο θρύλος περνάει απρόσκοπτα τη σκυτάλη στην πραγματικότητα – επισκεφθείτε τα ερείπια του παλατιού και το μουσείο των βασιλικών τάφων των Αιγών, με επίκεντρο τους βασιλικούς τάφους του Φιλίππου Β’ και άλλων μελών του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων στις Αιγές, που περιλαμβάνουν επίσης τη χρυσή λάρνακα των 11 κιλών με τον εμβληματικό μακεδονικό ήλιο στο καπάκι και το πολυτιμότερο στέμμα του αρχαίου κόσμου, το χρυσό στεφάνι, που αποτελείται από 313 χρυσά φύλλα βελανιδιάς και 68 βελανίδια.

 

2. Θερμά λουτρά Pozar – τα ιαματικά λουτρά της φύσης από την αρχαιότητα

Ανακαλύψτε ένα θαύμα φυσικής ευεξίας και ιαματικής απόλαυσης, μόλις δύο ώρες οδικώς από τη Θεσσαλονίκη. Λέγεται ότι εδώ έκαναν τα ιαματικά τους μπάνια οι προαναφερόμενοι Μακεδόνες βασιλείς και οι στρατηγοί τους για λόγους χαλάρωσης και ανάκαμψης. Επισκεφθείτε τις αξιοσημείωτες ιαματικές πηγές και λουτρά Pozar για να απολαύσετε την καλοσύνη των μεταλλικών νερών και να χαλαρώσετε πέρα από κάθε μέτρο. Μπορείτε να επιλέξετε από την πληθώρα των διαθέσιμων εγκαταστάσεων. Η τοποθεσία Pozar διαθέτει φυσικές πισίνες και καταρράκτες, καθώς και ιδιωτικά εσωτερικά λουτρά και πισίνες ενυδάτωσης, μια μεγάλη εξωτερική πισίνα για κολύμπι αν θέλετε να κάνετε μερικούς γύρους, καθώς και χαμάμ, τζακούζι και σπα. Για κάθε ιαματικό μπάνιο που σας ενδιαφέρει, λάβετε υπόψη ότι ο μέγιστος χρόνος παραμονής στα νερά είναι 20 λεπτά και ότι πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, για να αποφύγετε τυχόν απογοητεύσεις, καθώς η χωρητικότητα είναι περιορισμένη.

Οι πηγές Πόζαρ είναι μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

 

3. Καστοριά – Μια γοητευτική παραλίμνια πόλη

Η αστική γοητεία και το μεγαλείο της φύσης ενώνονται στην Καστοριά, που απέχει μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους και είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη για πολλούς λόγους. Η Καστοριά είναι μια πόλη χτισμένη σε έναν από τους φυσικούς κόλπους της λίμνης Ορεστιάδας, την οποία μπορείτε να περιηγηθείτε με τα πόδια ή με βάρκα – θα εκπλαγείτε από το Σπήλαιο του Δράκου που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της λίμνης 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης – η περιπατητική περιήγηση στο σπήλαιο έχει μήκος περίπου 300 μ. και σας οδηγεί μέσα από αμέτρητους σχηματισμούς εντυπωσιακών σταλακτιτών και σταλαγμιτών και αποτελείται από δέκα σπηλαιώδεις αίθουσες, επτά υπόγειες λίμνες και πέντε περάσματα συνολικά. Στη συνέχεια μπορείτε να περιηγηθείτε στις γειτονιές της Καστοριάς, όπως το Ντόλτσο και το Αποζάρι, για να ανακαλύψετε την πληθώρα των γραφικών κτιρίων που χρονολογούνται από τον 17ο και 18ο αιώνα. Οι περισσότερες έχουν μετατραπεί σε μουσεία, ενώ η Καστοριά διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό αριθμό από περίπου 60 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.

 

 

4. Καβουρότρυπες – Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Χαλκιδικής

Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας για να φτάσετε σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας. Πολλά από αυτά θα τα βρείτε στη Χαλκιδική, μια πανέμορφη και απέραντη χερσόνησο που διαθέτει μια σειρά από υπέροχα παραθαλάσσια μέρη που ξυπνούν το καλοκαιρινό όνειρο. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τον παράγοντα wow που έχουν σίγουρα οι Καβουρότρυπες. Σε απόσταση δύο ωρών οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, στο δεύτερο “πόδι” της χερσονήσου που ονομάζεται Σιθωνία, η άγρια ακτογραμμή προσφέρει στους παραθεριστές επιλογές για να διαλέξουν πού θα αφήσουν την πετσέτα τους. Μπορείτε να επιλέξετε την εμπειρία του beach bar, όπου θα βρείτε οργανωμένες ανέσεις στην παραλία, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, ωστόσο, αν θέλετε μια πιο ήρεμη εμπειρία στην παραλία, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους μικρούς, μη οργανωμένους κόλπους και να απορροφήσετε πλήρως τη γαλήνη που αποπνέει αυτό το μέρος του κόσμου.

 

5. Λίμνη Κερκίνη – Εθνικό Πάρκο και εθνικός θησαυρός

Μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη για τους λάτρεις της φύσης, η λίμνη Κερκίνη είναι ένα μαγευτικό μέρος και ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους σε όλη την Ελλάδα. Η λίμνη Κερκίνη, ένα ήσυχο περιβάλλον που σας επιτρέπει να βυθιστείτε πλήρως στη στιγμή, αφοπλίζει με τα γυάλινα νερά της που αποτελούν πατρίδα για εκατοντάδες είδη άγριας ζωής. Αν σας αρέσει η παρατήρηση πουλιών, τότε έχετε τις φωτογραφικές σας μηχανές έτοιμες, καθώς υπάρχουν πάνω από 300 είδη πουλιών για να προσέξετε. Τα ποικίλα τοπία της λίμνης έχουν γίνει το σπίτι τους και μπορεί να δείτε φλαμίνγκο, δαλματικούς πελεκάνους, κορμοράνους, ερωδιούς, φαλαρίδες, κουκουβάγιες, αετούς και γεράκια, μεταξύ πολλών άλλων, ανάλογα με την εποχή. Μπορείτε να φτάσετε στην Κερκίνη σε μιάμιση ώρα οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στη λίμνη είναι με σκάφος, καθώς υπάρχουν πολλά υδάτινα σώματα που πρέπει να διασχίσετε: ποτάμια, κανάλια, βάλτους, παράκτια δάση και πλημμυρισμένα χωράφια, οπότε επιλέξτε τις βόλτες στη λίμνη με κανό, που είναι ο λιγότερο ενοχλητικός τρόπος για να εξερευνήσετε αυτό το εθνικό πάρκο και θησαυρό.

Δεν ξέρετε τί να διαλέξετε;
Ένα μέλος της ομάδας μας είναι πάντα διαθέσιμο για να σας βοηθήσει με τις διαθέσιμες επιλογές
Καλέστε μας (+30) 210 33 70 100
Email
Συνομιλία στο Facebook