Ζευγάρια

Υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα για να απολαύσετε αυτή την Άνοιξη

Lady enjoying her coffee on the rooftop of Electra Metropolis, one of the most popular outdoor activities in Athens for locals

Επισκεφθείτε την Αθήνα σε πλήρη άνθιση, με τις πλαγιές των λόφων της να είναι στρωμένες με παπαρούνες και μαργαρίτες κάτω από τον ζεστό και ηλιόλουστο ανοιξιάτικο ουρανό. Εξερευνήστε τα φημισμένα αξιοθέατα της Αθήνας, τα αξιοθέατα και τις 70 χιλιόμετρα παραλιών κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να επισκεφθείτε την Άνοιξη, όπως το να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα χωρίς την πολυκοσμία που προσελκύουν οι καλοκαιρινοί μήνες και να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για τα πάντα, από την πτήση μέχρι τη διαμονή σας.

Πολιτιστικές υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα

Η άνοιξη στην Αθήνα είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψετε τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα, ξεκινώντας με τους ζωηρούς εορτασμούς του καρναβαλιού (Απόκριες) και του ελληνικού Πάσχα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Μια άλλη αξιοσημείωτη ημερομηνία είναι η 25η Μαρτίου, η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πρόκειται για μια σημαντική εθνική γιορτή που συνοδεύεται από μια επιδεικτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος. Η συνέχεια είναι συνήθως η απόλαυση του εθνικού γεύματος της ημέρας, του μπακαλιάρου σκορδαλιά (τηγανητός μπακαλιάρος και πουρές σκόρδου). Τον Μάιο, η φεστιβαλική σεζόν στην Αθήνα ξεκινάει με μια εβδομάδα γιορτής της τζαζ, στην Τεχνόπολη, με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες να εμφανίζονται κάτω από τον αθηναϊκό έναστρο ουρανό.

Υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα που αγαπούν οι ντόπιοι

Η αρχαία αλλά κοσμοπολίτικη και ακμάζουσα πόλη της Αθήνας προσφέρει στους επισκέπτες μια πραγματικά πλούσια και ποικίλη εμπειρία. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της μαρίνας Palio Faliro με μοντέρνα παραλιακά καφέ, εστιατόρια, πάρκα και παιδότοπους για τα παιδιά. Κλείστε τραπέζι για ένα χαλαρό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Θα έχετε πολλές επιλογές. Σε άμεση γειτνίαση, θα βρείτε το ΚΠΙΣΝ, ένα αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό θαύμα που πρέπει να επισκεφθείτε, ιδίως την άνοιξη. Το Great Lawn είναι ένα διαμορφωμένο πάρκο με παιδικές χαρές, ένα κανάλι θαλασσινού νερού μήκους 400 μέτρων και μια εντυπωσιακή σειρά δωρεάν εκδηλώσεων όλο το χρόνο, όπως συναυλίες, θέατρο, κινηματογράφος, φεστιβάλ, αθλητικές και πολλές άλλες υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα.

Ακρόπολη από το λόφο της Πνύκας

Απολαύστε την Αθήνα σε πλήρη άνθιση στο κτήμα Τατόι, ένα θερινό ανάκτορο 10.000 στρεμμάτων της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας, ή, αν δεν έχετε όρεξη για πεζοπορία στα βόρεια της Αθήνας, απλά περπατήστε κάτω από τα σκιερά πεύκα του λόφου Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, ή στο λόφο της Πνύκας που προσφέρει απίστευτη θέα στην ακρόπολη.

Περπατήστε κατά μήκος της ρομαντικής Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι το Ναό του Ολυμπίου Διός, μια μαρτυρία του θριαμβευτικού κλασικού παρελθόντος της Αθήνας. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια από οποιοδήποτε από τα πολυτελή ξενοδοχεία μας στην Αθήνα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Εθνικό Κήπο, ακριβώς δίπλα από το Κοινοβούλιο, που διαθέτει πολυάριθμα σαφώς χαρτογραφημένα μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν δίπλα σε δέντρα και βλάστηση αιώνων, προσφέροντας μια μικρή αστική όαση μέσα στο τσιμεντένιο μωσαϊκό της πόλης.

Τις Κυριακές, συνηθίζεται να πηγαίνετε για κυνήγι παζαριών γύρω από την υπαίθρια αγορά του Μοναστηρακίου, την οδό Αθηνάς και το Ψυρρή, όπου θα βρείτε τα πάντα, από αντίκες μέχρι vintage και designer ρούχα. Ξεκουράστε τα κουρασμένα πόδια σας, ενώ απολαμβάνετε ένα νόστιμο ελαφρύ γεύμα ή έναν παγωμένο καφέ που έχει παρασκευαστεί από ειδικούς σε ένα από τα μοναδικά μουσειακά καφέ της Αθήνας.

Πλατεία Μοναστηρακίου

Υπαίθριες δραστηριότητες στην ακτή της Αθήνας

Χορτάστε υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα με δύο τροχούς και περάστε με ποδήλατο από γραφικά και ιστορικά αξιοθέατα σε μια συναρπαστική βόλτα με ποδήλατο στην Αθήνα ή κάντε μια ποδηλατική περιήγηση στη Ριβιέρα. Η παράκτια ποδηλατική διαδρομή είναι επίσης ιδανική για τρέξιμο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Και αν η θάλασσα δεν σταματά να σας καλεί, για όσους μπορούν να αψηφήσουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της άνοιξης, υπάρχουν πολλά μέρη που απευθύνονται στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, όπως windsurfing, kite surfing, ακόμη και καταδύσεις. Μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική λύση για κολύμπι στη θάλασσα είναι τα ημιδιαφανή, γεμάτα μεταλλικά στοιχεία νερά της λίμνης Βουλιαγμένης . Αυτή η σμαραγδένια-πράσινη λίμνη τροφοδοτείται από υπόγεια ρεύματα με σταθερή θερμοκρασία 24° C όλο το χρόνο.

Το κολύμπι εδώ είναι μια απόλαυση στις απολαύσεις της φύσης, καθώς θαυμάζετε τη σπηλαιώδη ομορφιά της λίμνης, ενώ κάνει θαύματα και για την ευεξία σας. Τέλος, η επίσκεψη σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία της Αθήνας στα περίχωρά της, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, είναι αρκετός λόγος για να ταξιδέψετε 30 χιλιόμετρα έξω από το ιστορικό κέντρο.

Εξερευνήστε, ανακαλύψτε και αφεθείτε σε αμέτρητες γραφικές, ιστορικές, πολιτιστικές και φυσικές εμπειρίες με υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα αυτή την Άνοιξη. Για μια αξέχαστη διαμονή στην Αθήνα επιλέξτε ανάμεσα σε 3 εξαιρετικά ξενοδοχεία Electra, όπου η πολυτέλεια, η ευεξία και η ηρεμία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα hotspots της Αθήνας, τα σημαντικά ιστορικά μνημεία, τα πάρκα και τις παραλίες. Αφήστε πίσω σας το γκρίζο του χειμώνα και αγκαλιάστε τη ζωή με ανοιξιάτικες διακοπές γεμάτες υπαίθριες δραστηριότητες στην Αθήνα.

Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο


Not sure what to choose?
A member of our team is always there for you to help you find the available options
Call us (+30) 210 33 70 100
Email
Facebook chat